Kiváló eredményeket értek el karunk hallgatói a Sapientia ECN 2022 nemzetközi programozói és matematika csapatversenyen

2022. május 28-án, szombaton Marosvásárhelyen rendezték meg a Sapientia ECN 2022 nemzetközi programozói és matematika csapatversenyt, amelynek a marosvásárhelyi Sapientia Egyetem Műszaki és Humántudományok Kara adott otthont. Ez volt az első fizikai jelenléttel megrendezett algoritmikai verseny a világjárvány időszaka után, amelyen karunk csapatai is részt vettek. Romániából és Magyarországról tizenhat középiskolai és egyetemi csapat versenyzett.

A Cătălin-Viorel Dinu, Elena Isaia és Rareș Dănuț Pătcaș hallgatók alkotta WildCard csapat az összes csapat közül a III. helyet, az egyetemi csapatok közül a II. helyet, a romániai egyetemi csapatok közül pedig az I. helyet szerezte meg. A WildCard csapat különdíjat is nyert, mivel elsőként oldotta meg az A feladatot, amelyet még a verseny kezdete előtt kiemeltek.

Az Arinton Ákos, Kovács Tibor és Simófi Levente diákokból álló group-0xA455 csapat az összes csapat közül az V., az egyetemi csapatok közül a IV., a romániai egyetemi csapatok közül pedig a III. helyre jutott be.

Felkészítő oktatók: Gabriel Mircea és Pătcaș Csaba-György

Gratulálunk hallgatóinknak és felkészítő tanáraiknak, akik hozzájárultak ezekhez a teljesítményekhez!