Kimagasló eredményeket értek el karunk képviselői az International Mathematics Competition for University Students 2020 versenyen

2020. július 25. és 30. között zajlott az IMC 2020 (International Mathematics Competition for University Students 2020), az egyetemi hallgatóknak szóló legnagyobb és legrangosabb nemzetközi matematikaverseny, amelynek idei házigazdája a londoni University College volt.

A koronavírus okozta Covid-19 világjárvány miatt a versenyre az online térben kerülhetett sor. A versenyen 546 hallgató vett részt a világ minden tájáról, több mint 100 egyetemről. A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karát 6 hallgató és 2 koordinátor képviselte.

Hallgatóink nagyon jó eredményeket értek el: tudásukat 3 aranyéremmel, 1 ezüstéremmel és 2 bronzéremmel jutalmazták. A pontszámok csökkenő sorrendjében:

  • Baja Zsolt, Filip Munteanu és Mădălin Gabriel Mitrofan – aranyérem;
  • Tőtős György – ezüstérem;
  • Ioan-Adrian Tofan és Sergiu-Florentin Megieșan – bronzérem.

Karunk csapatát dr. Lukács Andor egyetemi adjunktus (team leader) és dr. András Szilárd egyetemi docens (deputy leader) koordinálta. A koordinátorok mellett a csapat felkészítésében részt vett dr. Tiberiu Trif egyetemi docens és Kajántó Sándor egyetemi tanársegéd, doktorandusz.

Gratulálunk mindenkinek!