A BBTE matematika szakterülete a 63. helyre került a U.S. News & World Report 2015-ös nemzetközi egyetemi rangsorolásban

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem matematikai szakterülete egyre gyakrabban tűnik fel a független intézmények által összeállított nemzetközi egyetemi rangsorolások élén. A legutóbb nyilvánosságra hozott Best Global Universities rangsorolást az US News & World Report állította össze, amely 2015-ben 22 tudományterületet értékelt különböző kritériumok alapján. Míg a 2014-es rangsorolás szerint a BBTE matematika szakterülete a 81. helyen szerepelt, a 2015-ös rangsorolásban a matematika szakterület a 63. helyen szerepel a „The world’s best universities for mathematics” listán.

Ez a friss rangsorolás (romániai viszonylatban újból a legjobb) a Romániai Matematika Iskola munkájának, illetve közelebbről a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem matematikusai által felmutatott értékeknek a jogos elismerése, amelyek alapját a hagyomány tisztelete és a tisztességes versenyszellemben elvégzett munka képezi.