Cerinte - retele de calculatoare

Laborator

Prezenta

Prezenta este obligatorie. Studentii care au mai mult de doua absente nemotivate nu se pot prezenta la examen.

Pentru absente din motive bine intemeiate, studentul este obligat sa contacteze din timp indrumatorul de laborator pentru a planifica recuperarea lucrarilor de laborator.

Lucrarile de laborator

Activitatea de laborator va prevedea:

Notarea

Se vor nota doar temele de programare. Intarzierile se penalizeaza cu 2 puncte pentru fiecare saptamana de intarziere.

Pentru fiecare lucrare de laborator, indrumatorul va acorda o nota cuprinsa intre 1 si 10. Pentru lucrari notate peste 8, indrumatorul poate acorda puncte de bonificatie pentru eleganta rezolvarii sau pentru atingerea unor puncte optionale. O lucrare neprezentata se noteaza cu nota 1.

Nota finala este media aritmetica ponderata a notelor pe lucrari. Daca nota finala este cel putin 8, se va calcula si o bonificatie ca fiind media ponderata a bonificatiilor. Ponderile vor fi afisate o data cu temele.

Restantele

Studentii care nu au obtinut cel putin nota 5 la laborator nu se pot prezenta la examenul scris in sesiunea de iarna.

In sesiunea de restanta, studentii care nu au avut cel putin nota 5 la laborator sau doresc marirea notei de la laborator vor putea, la alegere, sa refaca si sa prezinte din nou una din lucrarile de laborator sau sa sustina un examen practic. La examenul practic se va da una sau mai multe probleme de programare, cu cerinte similare cu cele de la laborator.

Nota: In cazul refacerii unei lucrari de laborator, nota pe activitatea de laborator se va recalcula prin medierea notei pe lucrarea refacuta cu notele pe celelalte lucrari (note primite in cursul semestrului). Nu este posibila refacerea a mai mult de o lucrare. In cazul sustinerii unui examen practic, nota obtinuta va inlocui nota pe activitatea de la laborator; in acest caz activitatea din timpul semestrului nu mai este luata in considerare.

Prezentarea laboratoarelor sau sustinerea examenului practic se va face in ziua examenului scris, dupa incheierea acestuia.

Notele obtinute pe lucrarile de laborator si la examenul scris vor fi luate in considerare doar in sesiunea de restanta a aceluiasi an, nu si in anul urmator (in cazul repetarii anului de catre student).

Examenul scris

Examenul scris va consta in probleme si intrebari legate de lucrurile prezentate la curs. Raspunsurile trebuie sa fie cat mai clare si la obiect. Generalitatile a caror legatura cu subiectul nu este clar demonstrata nu se puncteaza.

Este permisa aducerea si folosirea in timpul examenului a oricaror materiale scrisei. Nu este permisa insa imprumutarea lor intre colegi in timpul examenului.

Nu este permisa folosirea nici unui fel de dispozitive electronce, cu exceptia ceasurilor simple. Telefoanele celulare trebuie oprite sau setate pe mut inainte de inceperea examenului si nu este permisa tinerea lor pe masa cu ecranul vizibil.

Nota finala

Nota finala va fi calculata ca medie ponderata a notelor de la laborator si de la examenul scris; ponderile vor fi 1/3 pentru laborator, respectiv 2/3 pentru scris.

Daca media astfel calculata este cel putin 7.00, atunci la ea se va aduna media ponderata a bonificatiilor.

Daca cel putin una dintre cele doua note este sub 5.00, studentul va fi respins.


Retele de calculatoare
10 Oct 2005
Radu-Lucian LUPSA