Note on setting the subject

Lucrarea de finalizare a studiilor presupune sa lucrați la metode de inteligență computațională pentru rezolvarea anumitor probleme reale. Pentru determinarea celei mai potrivite combinații pentru lucrarea dvs aveți două abordări complementare:

Este important să rețineți câteva aspecte. Lucrarea de finalizare a studiilor presupune o construcție originală, proprie dvs. Tot timpul în care veți pregăti lucrarea, va trebui să vă întrebați care este contribuția personală. Puteți lămuri pe cineva, într-o discuție academică, de substanța, valoarea contribuției personale? Scopul acestei faze, de căutare a celui mai potrivit subiect, este acesta: trebuie să identificați acea combinație de metode de inteligență computațională și probleme practice care (1) să vă placă să lucrați și (2) să vă permită să construiți ceva nou, original.

De la metodă la problemă. Începeți prin a identifica trei categorii mari de metode de inteligență computațională care vă pasionează. Pentru fiecare dintre acestea faceti un mic studiu state-of-the-art. Scrieți câteva pagini de text în care să surprindeți părțile unde vedeți ca este loc de îmbunătățire, sau părțile unde nu s-a lucrat suficient de mult și mai este încă loc. Apoi, pentru fiecare dintre acestea, căutați trei arii de experimentare bazate pe probleme reale, pe date reale. Selectați câteva combinații care vi se par relevante și, pentru fiecare dintre acestea, scrieți câteva pagini de studiu state-of-the-art. Plecând de la ceea ce ați scris deja luați cea mai potrivită decizie.

De la problemă la metodă. Începeți prin a identifica trei categorii mari de probleme reale pretabile la soluții inteligente, care vă pasionează. Pentru fiecare dintre acestea faceti un mic studiu state-of-the-art. Scrieți câteva pagini de text în care să surprindeți părțile unde vedeți ca este loc de îmbunătățire, sau părțile unde nu s-a lucrat suficient de mult și mai este încă loc. Apoi, pentru fiecare dintre acestea, căutați trei clase de moetode inteligente pretabile la a fi folosite. Selectați câteva combinații care vi se par relevante și, pentru fiecare dintre acestea, scrieți câteva pagini de studiu state-of-the-art. Plecând de la ceea ce ați scris deja luați cea mai potrivită decizie.

Lucrarea dvs va trebui să conțină un studiu de încadrare a problemei abordate în spațiu, și un studiu state-of-the-art care fixează linia de bază în investigațiile dvs. Tot ceea ce ați scris până acum este materie primă importantă pentru aceste studii din teza dvs.

Resurse online utile în această investigație

Biblioteci cu articole științifice

Colecții de seturi de date pentru experimentare

© Prof.dr. Horia F. Pop