Babes-Bolyai University

Universitatea Babeș-Bolyai este o universitate publică, în prezent cea mai mare universitate din România și una dintre cele mai bune și mai reprezentative instituții de învățământ superior din țară. La nivel național, Universitatea Babeș-Bolyai a primit titlul de universitate de cercetare intensivă și a fost cea mai bine clasată universitate românească în meta-clasamentul CWUR World University Rankings 2019-2020.

Echipa proiectului este formată din membri cu un nivel înalt de expertiză și rezultate științifice valoroase în domeniile inteligenței artificiale, dezvoltării software și întreținerii și calității produselor software. Membrii grupului implicați în proiect:

prof. dr. Czibula Gabriela

Gabriela Czibula este profesor în cadrul Departamentului de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, România. A obținut titlul de doctor în Informatică în anul 2003. A publicat peste 200 de lucrări în reviste și la conferințe de prestigiu. Domeniile sale de cercetare includ Inteligența computațională, Învățarea automată, Inteligența artificială și Sisteme multiagent distribuite, Bioinformatica.
Google Scholar
prof. dr. Czibula Istvan

Istvan Gergely Czibula este profesor în cadrul Departamentului de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, România. A obținut titlul de doctor în Informatică în anul 2009. A publicat peste 95 de lucrări în diferite reviste și conferințe. Principalele domenii de cercetare sunt Ingineria soft bazată pe căutare, Ingineria software, Paradigme de programare, Design orientat obiect și Învățare automată.
Google Scholar
conf. dr. Molnar Arthur

Molnar Arthur este conferențiar la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Teza sa de doctorat a urmărit vizualizarea și testarea aplicațiilor GUI-driven și a fost prezentată cu succes în 2012. Cercetarea lui s-a extins la metrici de acoperire și relația lor cu calitatea software, împreună cu aplicații ale informaticii în eHealth și domenii adiacente. A coordonat echipele din România în cadrul a 2 proiecte internaționale de cercetare în eHealth și a lucrat ca cercetător în alte câteva, inclusiv la nivel FP7 și Horizon 2020.
Google Scholar
lect. dr. Mihai Andrei

Mihai Andrei este lector în cadrul Departamentului de Informatică al Facultății de Matematică și Informatică, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, România. A obținut titlul de doctor în Informatică în anul 2021, cercetarea sa centrându-se pe modelele de învățare automată în prognoza vremii. A publicat 10 lucrări în reviste și conferințe internaționale. Principalele sale domenii de interes sunt Învățarea automată și Inteligența computațională.
Google Scholar
lect. dr. Maier Mariana

Mariana Maier este în cadrul Departamentului de Didactica Științelor Exacte al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, România. Domeniile sale de cercetare cuprind Învățarea automată, Data mining în educație și Didactica Informaticii.
Google Scholar

Administrația Națională de Meteorologie din România (ANM) furnizează avertizări pentru public și autoritățile de gestionare a dezastrelor în caz de fenomene meteorologice severe, fiind totodată un furnizor de servicii științifice și tehnice și un partener competent și de încredere pentru entitățile publice și private. ANM din România este implicată activ în proiecte naționale și internaționale de cercetare, respectiv educație și formare profesională. România este în prezent stat cooperant la Centrul European pentru Prognoze Meteorologice pe Termen Mediu (ECMWF), membru al programului radar OPERA al EUMETNET și, începând cu anul 2010, are statut de membru cu drepturi depline al Organizației Europene pentru Exploatarea Sateliților Meteorologici (EUMETSAT). Printre obiectivele principale ale ANM se numără activitatea constantă de modernizare a capacităților de detectare în timp real și facilitarea schimbului de date la nivel local, regional și global.

Echipa de proiect este formată din membri cu expertiză vastă în domeniile meteorologiei. Membrii grupului WinDMiL implicați în proiect:
meteorolog drd. Eugen Mihuleț

Eugen Mihuleț lucrează în Laboratorul de Sateliți al Administrației Naționale de Meteorologie din România. Eugen a fost membru, persoană cheie și inițiator al mai multor proiecte naționale și internaționale de cercetare și infrastructură finanțate prin programe Horizon, granturi SEE sau programe naționale. Este înscris într-un program de doctorat, iar tema de cercetare este analiza impactului condițiilor meteorologice asupra producției de energie fotovoltaică utilizând modele de învățare automată. Principalele sale interese profesionale sunt noile tehnologii în meteorologie și analiza datelor meteorologice utilizând învățarea automată.
ing. drd. Raluca Ștefan

Raluca Ștefan este inginer la Administrația Națională de Meteorologie din România. Principalele sale responsabilități se concentrează pe mentenanța și optimizarea sistemelor operaționale de producție, în special pentru produse din domeniul meteorologiei satelitare, în principal pentru activitatea fulgerului. În același timp, urmează un doctorat la Universitatea Politehnica din București, unde cercetarea sa este axată pe calitatea aerului, emisii și impactul acestora asupra sănătății umane, utilizând modele avansate de chimie computațională.
drd. Ștefan Gabrian

Ștefan Gabrian lucrează în Laboratorul de Modelare Numerică din 2021 și are expertiză în producerea de simulări realiste în domeniul predicției numerice a vremii utilizând modele ale sistemului terestru precum COSMO, ICON și WRF. Concomitent, urmează un doctorat la Universitatea Politehnica din București, cu cercetări axate pe optimizarea modelelor numerice de predicție a vremii.