BBTE Matek-Infó verseny – 2020. április 4.

Figyelembe véve az országos szintű rendkívüli intézkedéseket, a Matematika és Informatika Kar Kari Tanácsának 2020. április 28-i ülésén elfogadott Határozat értelmében ebben az évben nem kerül sor a 2020. április 4-re tervezett BBTE Matek-Infó versenyre.

Hogyan juthatsz be az egyetemre az érettségi jegytől függetlenül?

BBTE Matek-Infó versennyel főként azokat a XII. osztályos diákokat szeretnénk megszólítani, akik tudásukat próbára téve, részt szeretnének venni egy olyan megmérettetésen, amely alapján felvételt nyerhetnek a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karára.

Minden év júliusa kettős feszültséget jelent számotokra, XII. osztályos tanulók számára. Egyrészt szembesülnötök kell az érettségit megelőző izgalmakkal, másrészt – alig vagytok túl az érettségin –, szembe kell néznetek az egyetemi felvételi izgalmaival.

2020. április 4-én sorra kerülő BBTE Matek-Infó verseny megszervezésével a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Kara azokat a középiskolás diákokat szólítja meg, akik tanulmányaikat itt szeretnék folytatni, ezáltal esélyt adva számukra egy biztos hely megszerzésére. A tavasszal sorra kerülő verseny hasonló a nyári írásbeli felvételi vizsgához. A 2020-as BBTE Matek-Infó versenyre XII. osztályos diákok iratkozhatnak be, de azok is jelentkezhetnek, akik az előző években sikeresen érettségiztek.

Ezzel a versennyel esélyt adunk számotokra, hogy megszabaduljatok a nyár közepén zajló felvételi vizsgák izgalmaitól. A versenyen megszerzett legalább 6-os minősítés – a jelentkező kérésére – helyettesítheti a felvételi írásbeli vizsgajegyet a Matematika és Informatika Karon. Sőt, ennél többet is! Amennyiben valaki részt vett a BBTE Matek-Infó versenyen, de nem érte el a megfelelő eredményt, nincs minden veszve: maradt még egy esélye arra, hogy eljöjjön a júliusi felvételi vizsgára.

BBTE Matek-Infó versenyen részt vevő diákoknak 250 lejes részvételi díjat kell fizetniük, amely a verseny megszervezésének és lebonyolításának költségeit fedezi. A verseny részvételi díját (250 lej) fizetési meghagyással (ordin de plată), postai utalvánnyal (mandat poştal) vagy internetbankon keresztül lehet befizetni a Nemzeti Bank kolozsvári kincstári számlájára:

RO35TREZ21620F330500XXXX
Cod fiscal: 4305849

Cu precizarea:
UBB-FMI
Nume prenume candidat
Taxă de participare concurs Mate-Info UBB 2020

Fontos: A részvételi díj befizetése nem jelenti a versenyre való automatikus beiratkozást. A díj befizetését követően kötelező az online regisztráció, itt!

Az első 6 helyezést elérő XII. osztályos diák, mindkét szekcióból külön-külön, (amennyiben a versenyen elért jegyük legalább 9.00-es) 10-es felvételi átlaggal jut be a Matematika és Informatika Karra. Ha egy XII. osztályos  jelentkező valamely szekcióban nem jut be az első 6 helyezett közé, a megszerzett legalább 6-os minősítés – a jelentkező kérésére – helyettesítheti a Matematika és Informatika Karra történő felvételi írásbeli vizsgajegyét.

A verseny tematikája tulajdonképpen megegyezik az idei matematika/ informatika érettségi vizsga tematikájával. A versenyre mindazok jelentkezhetnek, akiknek szenvedélye a matematika vagy az informatika. Ebben a menüpontbanfelvételi tematika mellett elérhetőek a Matematika és Informatika Karra történő felvételire, valamint a BBTE Matek-Infó versenyre kijelölt korábbi mintatételek is.

A BBTE Matek-Infó versennyel, valamint a Matematika és Informatika Karra történő felvételivel kapcsolatos tudnivalókról a kari honlapon lehet tájékozódni. A friss információkért kísérjétek figyelemmel a Kar honlapján lévő Felvételi hírek – alapképzés menüpontot.

A 2020-as BBTE Matek-Infó verseny szabályzata elérhető az alábbi menüpontban.