Laborator 5 - Probleme propuse

Probleme propuse

 1. Sa se citeasca de la tastatura doua numere (in baza 10) si sa se calculeze produsul lor. Rezultatul inmultirii se va salva in memorie in variabila "rezultat" (definita in segmentul de date).
 2. Sa se citeasca de la tastatura doua numere a si b (in baza 10) si sa se calculeze a/b. Catul impartirii se va salva in memorie in variabila "rezultat" (definita in segmentul de date). Valorile se considera cu semn.
 3. Se dau doua numere naturale a si b (a, b: dword, definite in segmentul de date). Sa se calculeze suma lor si sa se afiseze in urmatorul format:
  "<a> + <b> = <result>"
  Exemplu: "1 + 2 = 3"
  Valorile vor fi afisate in format decimal (baza 10) cu semn.
 4. Se dau doua numere naturale a si b (a, b: word, definite in segmentul de date). Sa se calculeze produsul lor si sa se afiseze in urmatorul format:
  "<a> * <b> = <result>"
  Exemplu: "2 * 4 = 8"
  Valorile vor fi afisate in format decimal (baza 10) cu semn.
 5. Se dau doua numere naturale a si b (a, b: word, definite in segmentul de date). Sa se calculeze a/b si sa se afiseze catul si restul impartirii in urmatorul format:
  "Cat = <cat>, rest = <rest>"
  Exemplu: pentru a=23 si b=10 se va afisa: "Cat = 2, rest = 3"
  Valorile vor fi afisate in format decimal (baza 10) cu semn.
 6. Se dau doua numere naturale a si b (a: dword, b: word, definite in segmentul de date). Sa se calculeze a/b si sa se afiseze catul impartirii in urmatorul format:
  "<a>/<b> = <cat>"
  Exemplu: pentru a = 200 si b = 5 se va afisa: "200/5 = 40"
  Valorile vor fi afisate in format decimal (baza 10) cu semn.
 7. Se dau doua numere natural a si b (a: dword, b: word, definite in segmentul de date). Sa se calculeze a/b si sa se afiseze restul impartirii in urmatorul format:
  "<a>/<b> = <cat>"
  Exemplu: pentru a = 23 si b = 5 se va afisa: "23 mod 5 = 3"
  Valorile vor fi afisate in format decimal (baza 10) cu semn.
 8. Se da un numar natural a (a: dword, definit in segmentul de date). Sa se citeasca un numar natural b si sa se calculeze: a + a\b. Sa se afiseze rezultatul operatiei. Valorile vor fi afisate in format decimal (baza 10) cu semn.
 9. Sa se citeasca de la tastatura doua numere a si b (in baza 10) si sa se calculeze: (a+b) / (a-b). Catul impartirii se va salva in memorie in variabila "rezultat" (definita in segmentul de date). Valorile se considera cu semn.
 10. Sa se citeasca de la tastatura un numar in baza 10 si sa se afiseze valoarea acelui numar in baza 16.
  Exemplu: Se citeste: 28; se afiseaza: 1C
 11. Sa se citeasca de la tastatura un numar in baza 16 si sa se afiseze valoarea acelui numar in baza 10.
  Exemplu: Se citeste: 1D; se afiseaza: 29
 12. Se da un numar natural negativ a (a: dword). Sa se afiseze valoarea lui in baza 10 si in baza 16, in urmatorul format: "a = <base_10> (baza 10), a = <base_16> (baza 16)"
 13. Sa se citeasca de la tastatura doua numere a si b (in baza 10) si sa se calculeze: (a+b) * (a-b). Rezultatul inmultirii se va salva in memorie in variabila "rezultat" (definita in segmentul de date).
 14. Sa se citeasca de la tastatura doua numere a si b (in baza 16) si sa se calculeze: a+b. Sa se afiseze rezultatul adunarii in baza 10.
 15. Sa se citeasca de la tastatura doua numere a si b (in baza 10) si sa se calculeze: a+b. Sa se afiseze rezultatul adunarii in baza 16.