Analytic geometry


Cursul (COMPLET!!!!)

se va baza pe notele mele de curs, care vor fi disponibile pe aceasta pagină web (în românește!).

Notele de curs sunt aici. Ultima parte a capitolului despre conice urmează să o studiați singuri.

Seminarul

se bazează pe diferite culegeri de probleme. Unele dintre ele sunt listate mai jos.

Examenul

Constă dintr-o lucrare scrisă (de 2 ore), bazată exclusiv pe probleme, de tipul celor de la seminar sau al celor din notele de curs. Probleme de acest tip găsiți și în culegerea lui Kletenik de mai jos. Găsiți un model de subiect aici.

Nota va fi o medie ponderată între activitatea din timpul semestrului (40%) și nota de la examen (60%). Restanța constă dintr-un examen scris, Nu se mai ține cont de activitatea din timpul semestrului.

Activitatea în timpul semestrului

Grupa 811

Grupa 812

Precizez că cei care nu au nota pentru activitate cel puțin 5 nu se pot prezenta la examen în sesiune (dar pot veni la restanță).

Rezultatele finale

Grupa 811

Grupa 812

Notele finale nu au fost calculate pentru cei care au absentat sau obținut la examen sub 5. Aceștia se consideră nepromovați. Dacă cineva vrea să-și vadă lucrarea să-mi trimită un mesaj cel târziu mâine dimineață la 9. Dacă există cereri, voi fi mâine la 11 la sediul Colectivului de Geometrie (lângă sala Pi de la Mathematica). În caz contrar, nu voi veni.

Culegeri de probleme

1. Cezar Coșniță ș.a.-Culegere de probleme de geometrie analitică, Editura didactică și pedagogică, 1963

2. C. Ionescu - C. Bujor, O. Sacter - Exerciții și probleme de geometrie analitică și diferențială, volumul I, Editura didactică și pedagogică, 1963

3. Ion D. Teodorescu - Geometrie analitică și elemente de algebră liniară, culegere de probleme (ediția a IIa), Editura didacticș și pedagogică, 1971

4. J. H. Kindle - Theory and problems of plane and solid analytic geometry, McGraw Hill, 1951

5. D. Kletenik - Problems in analytic geometry, Mir Publishers, 1965

Puteți găsi probleme (traduse în engleză) și în notele de curs.

Evaluare

Nota finală se calculează după cum urmează: Se acordă câte un punct pentru fiecare prezență la seminar, la care se adaugă câte 0.5 puncte pentru fiecare ieșire la tablă, a.î. să se obțină cel mult 10. Se face media dintre această notă și nota obținută la lucrarea de control.  Nota obținută este activitatea în timpul anului (Act).

Se calculează media finală, dată de formula

MF=0.4*Act+ 0.6*Examen.

Nota finală se obține prin rotunjirea mediei finale.


Lucrarea de control

Se va da în săptămâna a 8-a, la seminar.