Dynamic Networks and Specialized Operating Systems
2019-2020

Professors:
Lect. Dr. Adrian Sterca [forest at cs dot ubbcluj dot ro]

News (24.02.2020):

Note finale sesiune (dupa restante)
Observatii:
La examenul scris au fost 2 puncte din oficiu si 0.4 puncte pe fiecare intrebare (am dat puncte si la raspunsuri partiale).
La proiect a contat complexitatea codului si felul cum mi-ati explicat codul.
La referat au contat mai mult raspunsurile pe care mi le-ati dat la intrebari in cadrul prezentarii.
S-a dat 1 punct in plus la nota finala tuturor celor care au avut minim 7 prezente la curs (pt acele persoane apare un "+" in coloana "Prezente").
Pentru nelamuriri legate de notele primite, scrieti-mi mail.
Nota la RDSOS o veti primi in urma implementarii unui proiect si a unui examen scris.
Ponderea lor este urmatoarea:
Nota Finala = 60% Proiect + 40% ExamenScris

Examenul scris se va da la sfarsitul semestrului si va consta din materialul predat la curs.

Tema proiectului este: dezvoltarea unui WiFi Analyzer plus sniffer de pachete de retea pentru interfata wireless (totul pentru un sistem desktop/ non-mobile). Caracteristici ale proiectului care trebuie implementate: Desigur ca pentru a realiza acest proiect aveti nevoie sa apelati diverse functii ale sistemului de operare sau wrappere peste aceste functii din biblioteci software. Dar scopul proiectului e ca aceste functii pe care le apelati sa faca lucruri minimale. De ex., pentru captura de pachete, se poate folosi biblioteca libpcap, dar voi trebuie sa faceti manual parsarea header-elor pachetelor. Nota pe care o veti primi pe proiect va fi proportionala cu numarul de feature-uri dintre cele de mai sus pe care le veti impelementa si cat de multe lucruri ati facut manual (nefolosindu-va de functii externe de biblioteca).

Ca alternativa la proiect, dar cu o penalizare de 4 puncte (deci nota maxima 6 pe proiect), puteti face un referat de 4 pagini si o prezentare legata de unul dintre articolele de aici(care vreti voi).

Examenul va fi in data de : Joi, 30 Ianuarie 2020, ora 17, sala 6/II. Va rog sa veniti la examen in aceasta data. Daca nu puteti, sa imi scrieti email.
Cei care mai aveti de predat proiect sau referat, o sa puteti face asta dupa examenul scris.


Click aici pentru programare sustinere proiect.
Proiectele pot fi predate si in sesiune, dar va fi o depunctare de 4 puncte.
Cursuri