Sesiune de prezentări TYPO3 la Universitatea Babeş-Bolyai

TwitterFacebook

Joi 14 noiembrie, incepand cu ora 15, va invitam la o sesiune de prezentari, organizata in cadrul conferintei internationale „TYPO3 East Europe” (www.t3ee.org).

TYPO3 este o platforma Open Source de Content Management (CMS) de nivel ridicat („entreprise level”), dezvoltata în PHP. Este platforma preferata pentru dezvoltarea sistemelor CMS în Germania, inclusiv pentru aplicatiile autoritatilor publice precum si în mediul universitar, având o cota mare de piata si în Olanda, Elvetia, Austria si in alte regiuni ale globului.

Multe companii internationale importante folosesc TYPO3 (de exemplu Lufthansa, Bayer, Air France), iar printre siturile romanesti sunt de amintit evz.ro, libertatea.ro sau, mai aproape de noi, clujnapoca2021.ro.

De la inceput, TYPO3 si-a asumat deviza „inspiring people to share”, fiind o platforma dezvoltata in totalitate de catre comunitate, un mediu in care oricine este incurajat sa contribuie, sa isi impartaseasca ideile si cunostintele, sa dezbata si sa caute impreuna solutii.

Comunitatea romaneasca a dezvoltatorilor TYPO3 este cea mai mare din tot estul Europei, iar Clujul este orasul cu cel mai multi dezvoltatori, asta facand ca intalnirile anuale ale TYPO3 Usergroup Romania sa aiba loc la Cluj inca din 2010.

TYPO3 East Europe intruneste la Cluj in perioada 14-16 noiembrie specialisti TYPO3 de pe tot continentul, multi participanti venind din Germania, Olanda, Suedia, Polonia si alte tari.

Prezentarile deschise din 14 noiembrie, incepand cu ora 15, vor fi realizate in Amfiteatrul 118, FSEGA, etaj 1.

Vor fi sustinute urmatoarele teme:

  • What is TYPO3 – László Bodor, Arxia, Romania
  • Growing Open Source Communities – Ben van ‘t Ende, Community Manager, TYPO3 Association, Netherlands
  • Web Accessibility – Patrick Broens, consultant, TYPO3 Core Team Member, Netherlands
  • TYPO3 agency life: from process theory to practice – Jens Krumm, CTO, Marit AG, Germany

Va asteptam cu drag,
Echipa T3EE si partenerii sai

TwitterFacebook