Participare peste aşteptări la Google # Hash Code în cadrul hub-ului local organizat la Facultatea de Matematică şi Informatică

Google+TwitterFacebook

Hub-ul local organizat la Facultatea de Matematică şi Informatică în cadrul rundei de calificare on-line a competiţiei Google # Hash Code 2016 s-a bucurat o participare peste aşteptări. Aproximativ 50 de studenţi au participat joi seara la ediţia de anul acesta a competiţiei organizate de către Google Paris în cadrul hub-ului special amenajat în laboratoarele facultăţii noastre.

Având de rezolvat o problema de transport distribuit cu ajutorul dronelor aeriene, cele 14 echipe de studenţi din Cluj-Napoca au concurat cu alte echipe de programatori din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Echipele de studenţi au găsit soluţii originale şi interesante la problema propusă, cele mai bune dintre ele având şansa de a fi selectate pentru faza finală a competiţiei care va avea loc în data de 19 martie la sediul Google din Paris.

Evenimentul a atras şi atenţia presei, Digi 24 Cluj-Napoca realizând un amplu reportaj în timpul concursului. Materialul a fost prezentat în cadrul programului zilnic de ştiri, la care de altfel au participat şi invitaţi din partea facultăţii implicaţi în organizarea hub-ului local.

Prin amabilitatea Digi24 Cluj-Napoca
Google+TwitterFacebook