In memoriam – Prof. dr. Ştefan Măruşter (Universitatea de Vest din Timişoara)

Google+TwitterFacebook
Am aflat cu mare tristeţe că, în ajun de Crăciun, prof. univ. dr. Ştefan Măruşter a trecut în eternitate, cu discreţia şi liniştea sufletească ce l-au caracterizat mereu.Cercetător de talie mondială şi îndrumător desăvârşit a numeroase generaţii de matematicieni şi informaticieni, profesorul Ştefan Măruşter ne-a onorat şi pe noi, colegii lui clujeni, prin acceptul de a deveni Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.

In numele conducerii Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai transmit, cu emoţie şi tulburare, în acest trist şi dureros moment condoleanţele noastre sincere familiei îndurerate şi colectivului Facultăţii de Matematică şi Informatică de la Universitatea de Vest din Timişoara, pentru pierderea unui om minunat şi a unui coleg deosebit.

Profesorul Ştefan Măruşter şi-a dedicat cea mai mare parte a activităţii de cercetare ştiinţifică studiului unor probleme de matematică la frontieră cu informatica, fiind unul dintre pionerii acestui domeniu, cu o impetuoasă dezvoltare în România. Dacă astăzi Informatica de la Universitatea de Vest din Timişoara este un domeniu cu rezultate excelente şi dezvoltare impetuoasă, un merit cu totul şi cu totul deosebit îl are profesorul Ştefan Măruşter.

Pe parcursul întregii sale activităţi, profesorul Ştefan Măruşter a fost un colaborator fidel şi un prieten de nădejde al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Profesorul Ştefan Măruşter a avut cooperări ştiinţifice importante cu colectivele de cercetare din facultatea noastră şi a fost, pentru mulţi ani la rând, membru în colectivul de redacţie al revistei Fixed Point Theory. Succesul acesteia şi accederea în cele mai importante baze de date internaţionale se datorează şi profesorului Ştefan Măruşter.

Pentru toate acestea, Facultatea de Matematică şi Informatică din universitatea clujeană îi este profund recunoscătoare, plecându-se cu pietate şi respect în faţa dascălului, a cercetătorului şi, mai ales, a omului de mare caracter care a fost prof. univ. dr. Ştefan Măruşter.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Prof. dr. Adrian Petruşel
-Decan-
Facultatea de Matematică şi Informatică
Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca

Google+TwitterFacebook