ERASMUS ösztöndíjak a 2017–2018-as egyetemi tanévben

TwitterFacebook

Információk: http://www.cs.ubbcluj.ro/~robu/erasmus

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

  • jelentkezési adatlap (online kitölthető a https://www.cs.ubbcluj.ro/~robu/erasmus/apps/selectie.php felületen, és a végső PDF állományt kell kinyomtatni);
  • saját felelősségű nyilatkozat (letölthető a BBTE Közösségi Programok Irodájának honlapjáról);
  • motivációs levél – az Erasmus programban folytatandó tanulmányok nyelvén (angol, francia, német stb.);
  • Curriculum Vitae – az Erasmus programban folytatandó tanulmányok nyelvén (angol, francia, német stb.), Europass formátum;
  • hallgatói igazolás/ törzskönyvi kivonat – a következő adatokkal: a 2015–2016-os egyetemi tanév tanulmányi átlaga, és a 2016–2017-es egyetemi tanév téli vizsgaszessziójának átlaga. Az I. éves alapképzéses hallgatóknak csak a 2016–2017-es tanév téli vizsgaszessziójának átlagát tartalmazó hallgatói igazolást kell benyújtaniuk.
  • nyelvvizsga-oklevél – a partneregyetemen folytatandó tanulmányok nyelvéről (Alpha, Lingua, egyéb nemzetközi nyelvvizsga-oklevelek: pl. Toefl, Cambridge, DELF/DALF, DELE stb.).

A kiválasztásra azok a hallgatók is jelentkezhetnek, akik nem rendelkeznek európai uniós állampolgársággal, de tanulmányaikat a Babeş–Bolyai Tudományegyetemen folytatják. A EU állampolgársággal nem rendelkező, kiválasztott hallgatók kötelezettsége a vízumkészítés az adott országban folytatandó tanulmányok idejére.

A leadott dossziéban lévő dokumentumok (tanulmányi eredmények, motivációs levél, CV) kiértékelése mellett a verseny részét képezi egy interjú a szelekciós bizottság jelenlétében.

Naptár:

I. forduló: 2017. március 22. és 2017. április 5. között a pályázatok leadása a kari titkárságon (hétfőtől péntekig, 9 és 12 óra között)
II. forduló: 2017. április 6. – kiválasztási interjú
III. forduló: 2017. április 11. – eredményhirdetés
IV. forduló: 2017. szeptember – szelekciós verseny a betöltetlen helyek elfoglalására – a dossziék benyújtásának határidejét, az interjúk és az eredményhirdetés időpontját 2017 szeptemberében közöljük.

Dr. Robu Judit egyetemi docens,
kari ERASMUS koordinátor

TwitterFacebook