Calendarul celei de-a cincea ediții a Premiilor Excellentia

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai organizează în perioada 30 mai – 16 iunie 2017 cea de-a cincea ediție a Premiilor Excellentia.

Proiectul își propune premierea a 21 de studenți și a 21 de cadre didactice, câte unul din fiecare facultate a Universității. În semn de apreciere şi de recunoştinţă pentru prestaţia didactică deosebită, pentru implicarea şi dedicarea dovedite în îndeplinirea misiunii de educare şi formare a studenţilor, dorim să acordăm titlul de Profesor Excellentia unui cadru didactic din fiecare facultate. De asemenea, în semn de recunoaştere a performanţei academice deosebite şi a pasiunii dovedite pentru domeniul studiat, dorim să acordăm titlul de Student Excellentia câte unui student din fiecare facultate.

Finalitatea acestui proiect este o Gală de decernare a Premiilor Excellentia unde, într-un cadru festiv, se vor prezenta cei mai merituoși dintre studenți și profesori. La fel ca în cazul edițiilor precedente, câștigătorii Premiilor Excellentia vor fi onorați membri ai Galeriilor Excellentia, disponibile pe site-ul Consiliului Studenților (www.csubb.ro).

Cea de-a cincea ediție a Premiilor Excellentia va avea loc în perioada 30 mai – 16 iunie 2017, conform următorului calendar:

  • 30 mai – 4 iunie: Nominalizarea cadrelor didactice și a studenților
  • 5 iunie – 7 iunie: Studenții nominalizați vor depune documentele necesare evaluării de către comisie la secretariatul facultății
  • 7 iunie – 9 iunie: Întrunirea comisiilor la nivel de facultate și evaluarea nominalizărilor
  • 4 iunie – 9 iunie: Votarea cadrelor didactice și a studenților cu cele mai multe nominalizări (primii 5 ca număr de nominalizări pentru fiecare categorie) pe site-ul csubb-ului
  • 16 iunie: Gala de decernare a Premiilor Excellentia

Pe această cale dorim să adresăm atât invitația de a participa, alături de studenții și de cadrele didactice din facultatea dumneavoastră la sărbătoarea excelenței, cât și rugămintea de a sprijini acest proiect prin efectuarea demersurilor necesare selecției câștigătorilor.

Selectarea câștigătorilor Premiilor Excellentia se va realiza în 3 etape:

Nominalizarea studenților la Premiile Excellentia

Timp de 6 zile, orice cadru didactic și student al Universității Babeș-Bolyai poate nominaliza unul sau mai mulți studenți, completând formularul tipizat disponibil pe csubb.ro

Nominalizarea profesorilor la Premiile Excellentia

Timp de 6 zile, orice student al Universității Babeș-Bolyai poate nominaliza unul sau mai multe cadre didactice, completând formularul disponibil pe site-ul Consiliului Studenților, pe pagina dedicată evenimentului.

Fiecare nominalizare este însoțită de o scurtă descriere sau de o recomandare a celui nominalizat.

Procedura de vot

Procedura de vot vine în continuarea celei de nominalizare. Pentru fiecare facultate, primii studenții nominalizați, respectiv profesori, vor putea fi votați pentru a desemna câștigătorul titlului.

Votul va fi organizat electronic, pe site-ul Consiliului Studenților (www.csubb.ro).

Jurizarea studenților și a cadrelor didactice

În același timp cu procedura de vot, la nivelul fiecărei facultăți se va organiza o comisie alcătuită din: Prodecan (responsabil cu activitatea studenţilor sau cea de cercetare), Studentul Senator şi Studentul Cancelar. În cazul în care Studentul Senator sau Studentul Cancelar este nominalizat, acesta va fi înlocuit în comisie de către un alt membru al Consiliului Facultăţii. În cazul în care Prodecanul este nominalizat, locul lui în comisie va fi preluat de către un Şef de Departament. În alte situaţii excepţionale va fi consultat Consiliul Studenţilor.

Scopul acestei comisii este evaluarea studenților nominalizați, respectiv a cadrelor didactice. Punctajul obținut de către fiecare se va adăuga ponderat numărului de voturi obținute, conform formulei de calcul de mai jos. În acest fel, dorim să asigurăm un echilibru între popularitatea și meritul fiecărui câștigător. Punctajul maxim acordat de comisie este de 100 de puncte, defalcat în următorii indicatori:

Studenți

Media pe semestrul precedent (maximum 30 puncte) 1. Media pe semestrul precedent între 8.00 și 8.49 – 10 puncte
2. Media pe semestrul precedent între 8.50 și 8.99 – 15 puncte
3. Media pe semestrul precedent între 9.00 și 9.49 – 20 puncte
4. Media pe semestrul precedent între 9.50 și 10 – 30 puncte
Activitate de cercetare (maximum 40 puncte) 1. Articol publicat ca autor unic – 15 puncte
2. Articol publicat ca prim autor – 10 puncte
3. Articol publicat – 5 puncte
4. Participare la conferințe ștințiifice – 5 puncte
5. Studii efectuate în Universității din afara țării, ierarhizate superior față de UBB – 5p (minimum 1 an)
Activitate de voluntariat (maximum 30 puncte) 1. Număr de organizații în care este implicat – 5 puncte (pentru fiecare structură/ organizație)
Ex. structură: CSPA, BSD, Voluntar UBB, CSUBB etc.
2. Rolul pe care l-a avut în cadrul structurilor sau organizațiilor – 5 puncte (pentru fiecare poziție de coordonare sau conducere- președinte, vicepreședinte, secretar general, manager de departament)
3. Rolul pe care studentul l-a avut în cadrul proiectelor:
– 1 punct Voluntar/ 3 puncte Coordonator / 5 puncte Inițiator
Total: 100 de puncte

* necesită documente doveditoare

Cadre didactice

Rezultatele obținute în urma evaluării activității didactice de către studenți (maxim 20 puncte) Se ia în considerarea media obținută în semestrul anterior (media cursurilor predate)
Nota:
2 – 5 puncte
3 – 10 puncte
4 – 15 puncte
5 – 20 puncte
Activitatea de cercetare (maxim 30 puncte) În conformitate cu datele pe care facultatea le deține cu privire la activitate cadrului didactic (ex: platforma managamentul cercetării)
– Articole ISI
– Articole BDI
– Conferințe internaționale
Activități extra-curriculare organizate cu și pentru studenți (cercuri studențești, workshopuri, conferințe etc.) (maxim 50 puncte) Rezultatul se oferă prin consultarea ONG de la nivelul facultății sau a grupurilor de inițiativă ale studenților, cluburilor sau cercurilor studențești.
20 puncte – Implicare în activitățile studențești
20 puncte – Participare la workshopuri studențești
10 puncte – Inițiatorul unor proiecte pentru studenți
Total: 100 puncte

Punctajul final = (Numărul de voturi / număr total de voturi * 100  + punctaj comisie/100) / 2

Dispoziții tranzitorii

Studenții nominalizați trebuie să depună documentele necesare la secretariatele facultății până în data de 6 iunie, inclusiv.

Se va lua în calcul activitatea dintre 15 mai 2016 – 16 iunie 2017.