A Farkas Gyula-emlékérem átadása a Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében – 2016

TwitterFacebook

A Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében 2016. november 19-én került sor a Farkas Gyula-emlékérem ünnepélyes átadására. Ebben a tanévben a Farkas Gyula-emlékérmet életműdíjként vehette át Kovács Lajos, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium matematikatanára. Ugyanakkor Nemes András, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum matematikatanára, valamint Demeter István-Hunor, a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium informatikatanára az eddigi munkája elismeréseként és a további kimagasló teljesítményre való serkentésként kapta a Farkas Gyula-emlékérmet.

farkas_gyula-emlekerem-atadasa-2016

Nemes András, Kovács Lajos, Demeter István-Hunor

Mindhárom díjazott kimagasló eredményeket mutatott fel úgy a tehetségápolás, mint a tehetségápolás megszervezésének területén. A díjazottak méltatása elolvasható a következő címeken:

A díjátadó ünnepségen készült további fotók megtekinthetők a BBTE Magyar Matematika és Informatika Intézet Facebook-oldalán.

A Farkas Gyula-emlékérem alapításának célja, hogy a romániai magyar tannyelvű matematikai és informatikai ismeretek terjesztésében és a tehetséggondozásban kiemelkedő eredményt elért szakemberek tevékenységét elismerje. Az emlékérmet évente egy alkalommal, novemberben adják át legfeljebb három személynek A Magyar Tudomány Napja Erdélyben rendezvénysorozat keretében.

A Farkas Gyula-emlékérem alapító okirata

TwitterFacebook